Vietnamese rundsalade met rijstnoedels

Eigenlijk was ik een beetje gestopt met deze site. Het mooie weer en te veel werk zorgden ervoor dat ik er niet meer toe kwam nieuwe blogposts te schrijven. Maar voor koken is er natuurlijk altijd tijd, dus blijft het mapje met foto’s en te delen recepten maar voller en voller worden. Toen ik gisteren een sms kreeg van Koen dat een recept van deze site een voltreffer was, dat iedereen laaiend enthousiast was en zijn kinderen netjes alles hadden opgegeten, dacht ik dat het toch wel jammer was al dit lekkers niet langer te delen.
En dus ben ik terug. Waarschijnelijk zonder “liefste dagboek” inleidingen, maar wel met recepten voor lekker eten die iedereen thuis (redelijk) makkelijk kan maken. Vandaag een Vietnamese rundsalade met rijstnoedels, perfect voor de laatste dagen nazomerweer.

vietnamese viëtnamese rijstnoedels rund rundsvlees rundssalada wrotel komkommer pikant fris limoen noten aziatisch oosters recept hoe maken koken food blog noten pinda pindanoten munt koriander

Vietnamese rundsalade met rijstnoedels/
1. Plet de look, snipper het citroengras fijn en meng alle andere ingredienten voor de marinade in een diepvrieszak. Doe hierbij het vlees en laat minsten 3 uur rusten in de koeklast.
2. Doe de rijstnoedels in een kom, kook water en giet het kokende water over de noedels. Laat de noedels een achttal minuten gaar koken – proef af en toe een of ze al klaar zijn. Giet vervolgens af en spoel met koud water om verder koken tegen te gaan.
3. Bak het vlees een paar minuten per kant op een hoog vuur, zet het aan de kant, bedek met aluminiumfolie en laat een tiental minuten rusten. Snij het vervolgens in hele fijne plakjes.
4. Snij de wortel,  komkommer en pijpajuin in julienne-stijl en hak de kruiden fijn. Doe alles in een kom en meng hierdoor ook de gekookte rijstnoedels en de plakjes rundsvlees.
5. Dresseer met de zoute pindanoten en serveer met partjes limoen en Sriracha saus.

Ingrediënten/ (voor vier personen)
600 gr rundssteak (ik heb kraai gebruikt)
Marinade (2 teentjes look / 2 stokken citroengras / 4 el sojasaus / 4 el vissaus /1 el sesamolie / 2 el bruine suiker)
150 gr rijstnoedels
1/2 komkommer
een  kleine wortel
1/2 verse rode chili
2 pijpajuin
een bosje munt, een bosje koriander en een bosje thaise basilicum
een handvol gehakte zoute pindanoten

limoen
Sriracha saus