Spaghetti all’ amatriciana

Er zijn ongetwijfeld goedkopere manieren om kook-inspiratie op te doen, maar ik blijf de hosting voor deze site betalen omdat ik er af en toe gebruik van als ik in de supermarkt weer eens niet weet wat te koken. En dat ook andere mensen er blijkbaar blijven gebruik van maken is natuurlijk ook fijn te weten.

En zo kent deze site, na 9 maanden stilte, weer een korte opflakkering. Vandaag met een erg makkelijke en smakelijke pasta, perfect voor het herfstige zomerweer dat ons deze dagen teistert.

spaghetti all' amatriciana

Spaghetti alla amatriciana/
1. Bak de spekblokjes in een heel klein beetje olijfolie tot ze mooi krokant zijn, haal ze uit de pan en zet ze even aan de kant.
2. Gebruik het bakvet van het spek om de gesnipperde ajuin mooi glazig te bakken, voeg vervolgens de fijngesneden look toe en roerbak deze een tweetal minuten mee. Voeg tenslotte de gedroogde chili flakes toe en roerbak ook deze een tweetal minuten mee.
3. Voeg de spekbokjes opnieuw toe aan de pan, samen met het blik kerstomaatjes, en laat alles 20 min op een laag vuur sudderen. Kruid af met peper & zout.
4. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
5. Meng de spaghetti door de saus, samen met 1 el kookvocht.
6. Haal de pan van het vuur,  verscheur de basilicum bladeren boven de pan en meng alles nog eens goed.

Ingredienten/ (voor twee)
200 gr gezouten spekblokjes (of beter nog pancetta)
1 ajuin
2 teentjes look
1 el gedroogde chili flakes
400 gr kerstomaatjes uit blik
een handvol basilicum bladeren
250 gr spagetti
olijfolie, peper & zout

parmigiano naar smaak