Focaccia met spruitjes, pancetta en ei

Focaccia, meer fociaccia, nog meer focaccia, altijd focaccia!!
Deze keer met pancetta, ei en spruitjes, want het is er het weer weer voor.

(soms kan het gewoon eens over niets gaan, toch?)

Focaccia met spruitjes, pancetta en ei

Focaccia met spruitjes, pancetta en ei/
1. Maakt met een vork kruisende diagonalen in het oppervlak van de focacciabodem. Doorprik het deeg en smeer licht in met olijfolie. Besprenkel het deeg met wat grof zeezout, en bak de focaccia ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
2. Pel de blaadjes van de spuiten en doe ze in een ovenschaal. Besprekel de spruitjes met olijfolie, kruid met peper & zout en steek deze samen met de focacciabodem – maar in een aparte schaal – in de oven tot de blaadjes crispy zijn en licht aanbranden.
3. Snipper ondertussen de rode ui en bak in wat boter of olijfolie tot ze mooi glazig is, karameliseer met de suiker en zet aan de kant.
4. Haal de focaccia bodem uit de oven en draai de oven terug tot op 125°. Besprenkel de bodem rijkelijk met mozarella en pecorino, leg hierop de spruitjes en drapeer daarboven stukjes fijngesneden pancetta. Zorg ervoor dat er een genoeg kuiltjes open blijven in het midden van de focaccia, daar komt straks het ei. Laat ruimte voor even veel eieren als er eters zijn. Steek ondertussen de foccacia opnieuw vijf minuten in de oven.
5. Breek het ei voorzichtig in het kuiltje en stop de fociaccia een laatste keer vijf minuten in de oven – of tot de eieren gaar zijn.

Ingrediënten/ (voor twee)
een focaccia bodem
15 mooie grote spruiten
125 gr fijngesneden pancetta
100 gr mozzarella
25 gr geraspte pecorino
1 rode uit
2 eieren
olijfolie
peper & zout