Salade van geschaafde venkel met rucola en feta

Dit is een nieuwe favoriet, een frisse salade die heerlijk past bij een mooi stuk vlees maar even goed een heerlijke maaltijd is op zichzelf. Ik was eerst wat sketpisch over de dille in deze salade, omdat ik dille nog steeds vereenzelvig met vis, maar het is net de dille die alle smaken zo mooi samen brengt.

Het recept houdt eigenlijk niet meer in dan de venkel en courgette met een mandoline flinterdun snijden en vervolgens met alle ander ingrediënten mengen in een grote kom. Het moeilijkste van dit recept is voor mij zorgen dat er nog amandelen over zijn voor in de salade.

Salade van geschaafde venkel met rucola en feta

Salade van geschaafde venkel met rucola en feta/
1. Gebruik een mandoline om de venkel en courgette flinterdun te snijden, snipper de dille fijn en meng alles in een grote kom. Voeg hierbij het sap van de limoenen, de olijfolie en een mespuntje zout, en laat alles minstens een half uurt (maximaal een uur) marineren.
2. Hussle net voor het serveren de rucola door de kom, verkuimeld de feta boven de salade en strooi daarover de geroosterde amandelen. Kruid af met peper & zout naar smaak.

Ingrediënten/ (voor twee personen)
1 grote venkel
1 middelgrote courgette
10 gr dille
2 limoenen
een flinke scheut (3 el?) olijfolie
80 gr rucola
40 gr geroosterde amandelen
40 gr verkruimelde feta
peper & zout naar smaak