Pompoen en snijbiet in harissa-kokossaus

Ik maakte dit voor het eerst voor iemand speciaal en beloofde haar – ondanks het feit dat ik al lang gestopt ben met deze blog – het recept hier te delen.

Deze snelle éénpansbereiding kan geserveerd worden met rijst of quinoa, of gewoon zo gegeten worden. Wanneer snijbiet onvindbaar blijkt, dan kan deze vervangen worden door spinazie of paksoi.

Pompoen en snijbiet in harissa-kokossaus

Pompoen en snijbiet in harissa-kokossaus/
1. Schil de flespompoen, halveer in de lengte en haal de zaden eruit. Snij in halve maan plakjes van anderhalve centimeter. Snipper de look fijn en rasp de gember. Snij de snijbietbladeren van de nerf en snij deze in dunne reepjes.
2. Smelt boter en roerbak de pompoen, look en gember 2 minuten.
3. Voeg de kokosmelk en harissa pasta toe en breng tot het kookpunt.
4.  Zet een deksel op de pan, breng het vuur terug tot halve kracht en laat een tiental minuten koken, tot de pompoen bijna gaar is.
5. Voeg de snijbietbladeren toe en doe het deksel terug op de pan. Roer af en toe om. Na een vijftal minuten zouden de snijbietbladeren gaar moeten zijn.
6.  Haal het deksel van de pan en laat de kokosmelk even inkoken tot je een mooie dikke saus hebt. Kruid af met peper en zout en serveer.

 

Ingrediënten/ (voor vier personen)
800 gr flespompoen

5 of 6 snijbietbladeren
2 blik kokosmelk
2 el harissa pasta
2 teentjes look
4 cm gember (ongeveer een duim groot)
klontje boter
peper & zout