Pittige salade van venkel, bloedappelsien en avocado

Ik heb een variatie van deze salade voor het eerst gegeten bij Jill & Jan, toen we twee weken geleden feestelijk de lente inzetten met de eerste barbecue van het jaar. Jill’s is, naast veel andere dingen, ook de koningin van de bbq-slaatjes. Ik geloof dat ze een vijftal slaatjes had gemaakt, de een nog lekkerder dan de ander – maar deze met venkel, bloedappelsien en avocado spande toch de kroon. Het is een logische wintercombinatie om venkel en bloedappelsien samen te brengen, maar door haar toevoeging van avocado en koriander kreeg de salade plots ook een zomerse toets. Misschien is dit dus wel de ultieme lentesalade! Ik heb haar rauwe paprika weggelaten, wegens een beetje dominant, en vervangen door een paar kleine pikante pepertjes – voor wat extra pit.

Of je deze salade nu serveert als een fris bijgerecht, een klein voorgerecht of een lichte lunch, het is altijd een topper!

venkel bloedappelsien avocado sinaasappel lekker  salade gezond snel recept bbq lente zomer feeeest  mediteraans
Pittige salade van venkel, bloedappelsien en avocado/
1. Snijd de venkel in plakken van ongeveer 5 mm.
2. Pel twee appelsienen, verwijder alle witte velletjes en snij in schijfjes.
3. Haal het vel van de avocado en snijd ook deze in plakjes van 5 mm.
4. Snijd de rode ajuin in hele fijne ringen en haal deze uit elkaar.
5. Snipper de pikante pepertjes fijn en pluk de korianderblaadjes van de stengels.
6. Doe alle ingrediënten in een kom en hussel flink door elkaar.
7. Pers het sap uit één bloedappelsien over de salade en breng op smaak met olijfolie, peper & zout.

Ingrediënten/
1 flink venkel
1 grote avocado
3 bloedappelsienen
1/2 rode ajuin
1 spaans pepertje
1/2 bosje koriander
olijfolie, peper & zout naar smaak