Huevos Rancheros

De ideale brunch voor als je bent uitgeweest. Normaal worden Heuvos Rancheros gemaakt met corn tortilla, maar ik maar ze met Libanees brood. Net zo lekker en makkelijker te vinden. Heerlijk met pikante saus van Hot Tokito.

Huevos Rancheros/
1. Snijd de kaas in lange repen en beleg daarmee het brood. Verwarm de oven op 180°.
2. Snijd de ajuin in dunnen ringen en bak deze in de pan. Doe er na een vijftal minuten de fijngehakte groene peper bij en bak nog een paar minuten. Bestrooi tenslotte met het komijnzaad en stoof alles nog een paar minuten. Voeg nu de pasata toe en laat nog een tiental minuten op een laag vuur pruttelen. Kruid af met peper & zout.
3. Schuif het Libanese brood met de kaas in de oven en laat het vijf minuten bakken tot de kaas is gemolten.
4. Snijd ondertussen de advocado in hele dunnen schijfjes.
5. Bak vier paardenogen.
5. Leg op elk bord één Libanees brood en smeer er de pasata met ajuin op, beleg met de schijfjes advocado, bestrooi met de fijngehakte koriander, en leg daarop telkens twee gebakken eieren.
6. Knijp op elke bord Huevos Rancheros een halve limoen uit en bestrooi met zoveel koriander als je wilt.

Ingredienten/ (voor twee personen)
2 Libanees brood
250 gr pasata
2 schellen kaas (ik gebruik oude belegen kaas)
4 eieren
1 advocado
1 ajuin
1 pikante groene peper
1 limoen
koriander
1 el ongemalen komijnzaad
peper & zout