Frittata van palmkool met feta en dille

Zei ik al dat mijn lief graag eitjes eet? Eigenlijk delen deze post en de vorige – van alweer meer dan een jaar geleden – dezelfde verzuchting: hoe eitjes niet steeds op dezelfde manier klaar te maken en deze dan nog eens te combineren met groenten ook. En omdat we zoveel mogelijk met de seizoenen proberen mee te eten, bij dezen dus met palmkool – een typische wintergroente.

 

 

Frittata van palmkool met feta en dille/
1. Snij de ajuin in flinterdunnen ringen en bak deze in olijfolie tot ze bijna gaar is, voeg er de geperste look aan toe en bak nog één minuutje. Voeg tenslotte de palmkool toe – van de nerven gesneden en fijngehakt.
2. Laat de palmkool een paar minuten bakken, roer af en toe. Breek ondertussen in een grote kom de 8 eieren, voeg daarbij 40 gr fijngehakte dille, 80 gr fijngekruimelde feta, citroenzest naar smaak en 2 el Griekse yoghurt. Voeg wat P&Z toe en klop los.
3. Giet de losgeklopte-eireren mix in de pan. Laat één minuut op een middelhoog vuur bakken, draai dan terug op een laag vuur en zet een deksel op de pan. Laat het ei afgedekt een tiental minuten op een laag vuurtje staan. Kijk af en toe dat je frittata niet aanbakt.
4. De onderkant van je frittata moet stevig zijn, maar de bovenkant mag nog lekker nes zijn. Verkruimel de rest van de feta bovenop de frittata, bestrooit met de overige fijngehakte dille en rasp er nog wat citroenzest over.
5. Serveer in de pan, met wat geroosterd brood en de rest van de yoghurt voor extra smeuwigheid.

 

Ingrediënten/ (voor drie personen)
300 gr palmkool – van de nerven gesneden en fijngehakt
8 eieren
1 ajuin – in flinterdunnen ringen gesneden
2 teentjeslook – geperst
50 gr dille – fijngehakt
120 gr feta – verkruimeld
120 gr vette Griekse yoghurt
1 biocitroen – voor zest
Olijfolie, peper & zout naar smaak