Comfortbowl: rijst / zoete aardappel / rucola / ei / gehakte noten

Koen en Griet hebben een reuze rucola in de tuin. Bij mijn laatste bezoek kreeg ik – naast drie kilo overheerlijke appelen – ook een hele grote pak wilde rucola mee. Maar wat doe je daarmee? Onder andere deze comfortbowl maken!!

bowl

Comfortbowl: bruine rijst met zoete aardappelpuree, citroen-rucola, gepocheerd ei en gehakte noten
1. snij de aardappelen in grote stukken, bak in deze een paar minuten in olijfolie met de kurkuma, de helft van de geperste look en het fijngehakte pikante pepertje. Voeg de bouillon toe en laat uitkoken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg peper & zout toe naar smaak en pureer.
2 Kook ondertussen, ook de rijst.
3. Meng ik een kom het sap van de limoen, 2 el olijfolie, de fijngehakte peterselie of koriander (of beiden – ga maar eens goed zot), de rest van de geperste look en de agave stroop. Meng tot een dressing en meng er vervolgens de rucola door.
4. Pocheer de eieren – alsof het niets is.
5. Hak de noten fijn, en doe alles samen in een kommetje

Ingedriënten/ (voor twee)
2 grote zoete patatten
2 handen vol rucola
2 koppen rijst
4 eieren
1 limoen
4 teentjes look, geperst
2 el kurkuma
een halve liter groetenbouillon
2 tl agave siroop
een handvol peterselie of koriander
1 pikant pepertje
een handvol noten. Ik gebruik liefst pistachenoten.
peper & zout, olijfolie

Save

Save

Save